söndag 25 april 2010

Söndag

Så här ser det ut på min skänk just nu.
Jag och Bea skrattade när vi hörde Maria Montazami i "Svenska Hollywoodfruar", hon och jag kan verkligen ta varandra i hand när det gäller inredning! Maria berättade att när hon köpte nya saker till hemmet, så placerade hon dem på ett ställe, tog några steg tillbaka för att se hur resultatet blev. Blev det då inte bra, så upprepades proceduren till hon blev nöjd. Hon sa att det kunde ta någon timme innan hon blev nöjd, men illa är det inte för mig...än. Har förresten inga tofsar i mitt hem heller!!
Skrivbordsset som jag hittade på Gammalt och Nött i Eskilstuna, en brevkniv och behållare för bläck. Nu är jag på jakt efter pennor som man doppar i bläcket, men är det någon därute som vet vad de heter???
Här ser ni ena bläckbehållaren, inuti finns en liten glasgrej som man hällde bläcket i. Hon som äger affären trodde att den här är från 20-talet, att glaset är helt är väldigt ovanligt.
Närbild på brevkniven. Den hör inte ihop med det andra, men jag tyckte att den passade bra ändå.
Äntligen!! På samma affär fick jag tag i en gammal brevvåg, jag tycker de är så fina. Nu vet jag inte om den visar rätt, men det har ingen betydelse.
Här ser ni graderingen på vågen.

Åh, vad jag har sovit gott inatt! Efter åtta nätter på en luftmadrass ( i och för sig av bra kvalitet när jag var hos Bea), så fick jag äntligen sova i min egen säng. Det var så härligt när jag la mig och sedan sov jag som en stock ända till klockan åtta i morse. Längesedan jag sov så länge faktiskt!

J och Saga har åkt iväg på fotbollscupen och Sanna sover fortfarande. Hon har lagt av med fotbollen, tyckte inte att det var så roligt på slutet. Jag anser att man inte ska tvinga barn (förresten kan man inte tvinga Sanna till något hon inte vill!), för då presterar de inte som de ska. Det är bara att gå till sig själv i det fallet, inte gör jag något som jag inte vill.

Idag ska jag bara ta det lugnt, det har varit intensiva dagar på slutet. Men något jag måste ta itu med är tvätthögen jag har med mig hem.
En eloge till J: han har inte tummen i ändan och har aldrig haft det heller. Han städar, tvättar och lagar mat, ser när saker ska göras.
"Arga Snickaren" på Kanal fem har heller inget här att göra, för påbörjar J något så jobbar han på och slutför det också.

Nu ska jag ladda tvättmaskinen och under tiden den gör sitt jobb ska jag läsa era bloggar!
Ha det bra alla
Ajöss

5 kommentarer :

Camilla sa...

Du glömda att skriva: än så länge...
-Har förresten inga tofsar i mitt hem heller...ÄN SÅ LÄNGE ;)
Jätte fina saker hade du fyndat i alla fall.
Ha en lugn och skön dag.
Kram på dig!

Margit sa...

Tack för din hälsning!!
Förstår att det var skönt att sova hemma...i din egen säng...OCH bredvid din "gubbe"!!!
Klok mamma du är sm förstår när dottern inte vill spela fotboll längre.Utan du accepterar att hon "lägger av",
Många fina saker du "hittade" i E-tuna och nu som får pryda erat hem!!
Här lyser lite sol idag. VRIT NÅGRA MINUSGRADER UNDER NATTEN.
Sänder en stor kram!!!

♥ Carina ♥ sa...

Välkommen hem! Vilken rar kommentar av Line. Sånt får ju en att bli alldelens varm i hjärtat.
Jag kommer ihåg när S & T var liten så sa dom äkka dig :)
Vad du fyndar när du är i Eskilstuna! Verkar vara ett bra ställe :)
Kram

Saga och Sofia, sa...

Ja.. Det blir mycket tvätt när man har varit borta!
Love / Vi

gunsan sa...

Ohh vad många fina saker du har fyndat.
Kramizzzz