måndag 2 november 2009

Hem, ljuva hem!

Efter en VÄLDIGT lång resa hem, så var det underbart att få sätta sig vid bordet och tillsammans med S&S få ta en fika med J.
Sen att få lägga sig i sin egen säng, var helt himmelskt. Längesedan jag sov så gott, vaknade inte ens till någon gång som jag brukar.

Idag är det till att ta itu med tvätten, tre maskiner blir det lätt. Att tvätta är väl ingenting, det är att ta hand om den sedan som är jobbigt.
Vika, sortera och lägga in i garderoberna, usch!
Idag är det klädinsamling, så jag ska dit med några påsar också. S&S är i den ålder nu att de inte kan ärva varandras kläder, så det som är urvuxet går direkt till insamlingen. Sedan har vi tur med några grannar ( tack C och D!) som har flickor som är några år äldre, de kommer hit med kläder som tjejerna inte kan ha. Väldigt bra, för än så länge har mina flickor inga problem med att ha "begagnade" kläder.

Under tiden vi var borta, så hade J fixat Sannas rum. Nytt golv, tapetserat fondvägg, målat tak och väggar och till och med spraymålat alla kontakter och strömbrytare svarta. Hennes rum går nu i vitt, svart och grått, sedan ska det till mörklila accentfärg.
Hon har varit väldigt tydlig hur hon vill ha det, golvet t ex tyckte inte jag var speciellt snyggt innan. Men nu när jag fick se det färdiga resultatet så var det jättefint.

Pratade med äldsta dottern idag och hennes Alfons började ta några steg i fredags (8 månader och 2 dagar!!). Undrade om det bara var en tillfällighet, men icke sa Nicke, han går för fullt. Hans föräldrar har det fullt upp nu, han öppnar dörrar, drar ut lådor och de måste också passa så han inte ramlar när han är ute på sina små promenader. Tur man har gjort bort det där:)
Vi måste försöka få tag i grindar till trappen här hemma, för det är väldigt roligt att hålla på och klättra där. Sedan är det ju skönt för alla att slippa hålla på och passa dem hela tiden.

Nu måste jag göra en inköpslista för veckan som kommer, skönt efteråt att ha matsedeln klar, men jobbigt innan att komma på vad man ska äta.
Har blivit alldeles för bortskämd av Marcus den här veckan!
Ajöss

4 kommentarer :

Camilla sa...

Liiite skönt är det att man har gjort bort småbarnstiden.
Men det är väl som dom säger...små barn ,små bekymmer - stora barn,stora bekymmer :)
Jag har slutat att lägga in i andras garderober,det får dom göra själva.
Ha det bra och välkommen hem till verkligheten!!

♥ Carina ♥ sa...

Det var en tidig grabb till att börja gå :)
Ja, det här med maten är ett bestyr...
Du skulle ha packat ner Marcus och tagit med han hem. JA!! Då hade han kunnat springa emellan våra spisar, vilken himla bra idé!!
Tycker jag i alla fall, hihi
Kram och välkommen hem.

Madeleine sa...

Kvinnlig list eller som jag kallar det, lite vanlig hederlig manipulation är aldrig helt fel. Jag menar, har jag en toppenidé så bara mååååste min andra halva vara med på noterna. Haha. Skämt å sido, detta skall nog gå vägen...hoppas jag...

Kram kram Madeleine

Anonym sa...

Vad roligt för Sanna med ett nyfixat rum, låter riktigt snyggt.
Ja dåd blir det vardag för dig igen då, med middag och tvätt, du har kanske till och med fått lite mattips på vägen av Marcus, några härliga recept kanske???
Kramizzzz
Gun