lördag 7 november 2009

Apropå Fars Dag

Vi fick äran att fortsätta vara barnvakt till lilltrollet! Rebecca ringde och frågade lite försiktigt om han fick vara kvar, eller om vi var less på honom. Hur skulle man kunna bli less på en gladskit, det bara glittrar i hans ögon. En riktig charmunge!!

I morgon är det som alla vet Fars Dag, Alfons pappa firar den för första gången och det måste kännas lite speciellt. Men personligen är jag emot det mesta när det gäller Fars och Mors Dag, Halloween och Alla Hjärtans Dag. Anser att det är dagar då köpmännen gnuggar sina händer och ser framför sig hur det rasslar i kassaapparaterna.

Kommer aldrig att glömma en lördag för många år sedan när jag var på en större affär och mötte en "nästangranne". Hans blick var alldeles stirrig och han nästan sprang runt i affären. När jag frågade hur det var sa han:
- "Jo du vet det är ju Mors Dag imorgon och jag måste hitta något både till mamma och frun".
Det var i den sekunden jag bestämde mig för att bojkotta just den dagen. Varken J eller flickorna skulle behöva springa runt som skållade råttor för att hitta något till mig, så jag säger alltid att jag inte vill ha något.
(Sanningen att säga får jag alltid något ändå, men då är det självvalt och inget tvång.)
Ajöss

3 kommentarer :

Camilla sa...

Håller med dig fullt och fast men lix förbannat går jag och köper till både David och min pappa.
Ha det bra och kram på dig!

Anonym sa...

Jag håller också med, vi la ner det där med mors o fars dag när Sanna o Danne var tonåringar, Sannas kamrat miste sin mamma och dagarna efter var det mors dag......därav mitt beslut o det känns så bra.
Kramizzzz
Gun

Madeleine sa...

Bullbak? mmm, jag tar mig en bulle, eller vänta, jag tar nog två på en gång. Bullar är sååå gott!!
Idag har jag varit i skogen, så härligt och lugnt. Nu väntar ett besök till Ikea, fram med armbågarna, jag ska ta mig fram i folkmassan och leta rätt på mina bra å ha grejer. Men först en fika!! Kram Madeleine