tisdag 8 oktober 2013

Nytt jobb och kakrecept

 När jag håller på med blommor känner jag alltid
ett stort lugn, de ger mig sinnesfrid helt enkelt. 
 De får mig att tänka på annat än de eventuella
problem jag har just då, och jag blir mer harmonisk!
 För någon månad sedan när jag var in till Blomkrukanfick jag
plötsligt en idé som jag genast pratade med Jeanette (ägaren) om.
Jag har ju hel sjukersättning, men får ändå jobba ideellt högst
fem timmar i veckan.
Så jag frågade henne om jag fick vara där och hjälpa till med att
 packa upp leveranser, fixa med blommor eller vad hon nu behöver 
hjälp med.
Det blir ju en win-win situation: Jeanette får lite avlastning och  
jag får syssla med det jag gillar. En stor bonus blir det också
i och med att jag får lära mig mer av ett proffs:)

Här kommer det utlovade receptet på kakan jag bakade i söndags:

SOCKERKAKSSMET:
100 gram margarin eller smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
½ dl mjölk
FYLLNING:
2 päron
2 dl röda vinbär
KOLASÅS:
3/4 dl grädde
½ dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
SERVERING:
Vispad grädde och /eller vaniljsås
* Rör margarin eller smör och socker vitt och poröst, gärna med elvisp.
* Tillsätt äggen ett i taget.
* Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt, rör ner i margarinblandningen.
* Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
* Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
* Kärna ur och skär päronen i skivor, tryck ner dem lite omlott i smeten.
* Strö på vinbären.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 45 minuter.
* Gör under tiden kolasåsen, blanda ingredienserna och låt koka cirka 12 minuter.
* Såsen ska vara tjock men rinnig, koka inte för länge.
* Ringla såsen över kakan när den stått inne i 20 minuter, grädda den återstående tiden.
* Servera med grädde och/eller vaniljsås.

P&K

8 kommentarer :

♥ Carina ♥ sa...

Vad glad jag blir för din skull!! Kul att du får vara och hjälpa Jeanette, och som du säger en win-win situation för er båda :)
Kram goa granne!

Marianne sa...

Å så roligt!! Har också jobbat en period under sjukersättningsutredning på en blomsterhandel, så kul:)
Du vet väl att du får tjäna upp till en viss summa extra varje år utan att det drabbar sjukersättningen, du behöver inte jobba ideelt....
Lycka till med ditt nya pyssel nu!:)
Hoppas vi får se massor av vackra arr och buketter:) Lovar att du kan det här med att snitta blommor efter ett tag iaf;)
Kram

Vardag och flärd sa...

Det är ju fantastiskt att du kan få komma ut och syssla med något som är bra för dig! Jag gratulerar dig!
Kramar Eva

Annes vita rum sa...

Även jag säger grattis till det,kul att få pyssla med det som man har intresse för:) önskar en fin dag..kram

Anonym sa...

Grattis ,och vad roligt. Kan du eller någon annan utveckla vilka regler som gäller om ideellt arbete, eller jobba någon timme i veckan när man har sjukersättning och om det finns olika beroende vilket år man fick den? Vore tacksam för svar.

Marie maräng sa...

Men vad kul! Grattis!

Så framöver blir massor av vackra blomster dekorationer här på bloggen då ;)

Kanske du kan lära oss några knep.

Önskar dig en fin vecka!
Kram Marie

House and Garden by Bia sa...

Jädrans va kul....älskar också att jobba med blommor....jag har jobbat i några blomsteraffärer....men bara extra.....till våren ska jag ta mej sjutton öppna ett litet loppis här på gården....i gamla hönshuset....hoppas idén går i lås ;)))har tänkt på det länge, men har inte kommit till skott...men nu ska det bli av....
Kram på dej bia

Rosa i huset i vitt sa...

Vad kul ..grattis till ditt jobb och tack för receptet
kram Rosa