lördag 10 juli 2010

Fredagsfest i bilder

Morotskaka
Fin fikaplats
Gammal cykel

Kocken in action
Champagnen håller på att hällas upp i glasen
En del av maten som skulle tillagas i murikkan
Kockens arbetsplats
Utrustningen på plats
Sist men inte minst, tårtan!


Vilken dag!!!
Vädrets makter var verkligen på vår sida igår, ända till sena kvällen kunde vi gå klädda i shorts/kjol/klänning. I och för sig hade vi ovälkomna gäster i form av alla flygfän som bets, men det får vi räkna med på sommaren.

Dagen började alltså i Skademark på café med som vanligt gott fika! Hittade även en liten grej på loppis som jag visar senare. J:s syster L hade aldrig tidigare varit på ett loppis, så det var verkligen på tiden. Att hon sen hittade en sak där som hon köpte, kan man se som en bonus!

När vi kom tillbaka till stugan, hälldes champagnen/cidern upp och presenten överlämnades. G:s brorsa hade verkligen jobbat på under tiden vi var borta. Han hade wokat en massa grönsaker, grillat fläskfilé och kyckling på spett och förberett bland annat aioli. Hur gott som helst!!! Till det serverades öl, vin, läsk, det var bara att välja!

Mellan mat och tårta blev det tipsrunda med frågor om födelsedagsbarnet, inte helt lätt om man säger så.
Tårtan var en dröm: jordgubbar, marängbotten, grädde och turkisk yoghurt.

J hade också mig ovetande fixat en tävling, stafett där vi skulle slå ner en spik i en stubbe. Om jag säger så här: det var väldigt länge sedan jag var så slut på. Gav verkligen järnet, men vad hjälpte det för vårt lag kom sist.
Hur som haver: härlig fest med god mat och dryck, härliga människor och underbart väder. Man kunde inte ha bättre förutsättningar för en lyckad kväll!!

Idag verkar det som det blir en dag på stranden, får väl se hur det blir. Men nu stänger jag ner datorn (tittar in hos er ikväll) och intar frukost.
Ha det bra alla
Kram

2 kommentarer :

Bara Jag sa...

Men hallå! Det ser ju underbart ut! Vilka många fina detaljer förutom maten!!

carinasjolund sa...

Å,vilken härlig tårta den ser verkligen smarrig ut.:) Kram på dig.