måndag 21 juni 2010

Kärt barn har många namn!


Kunde inte låta bli!
Jag var in på Blomsterboden och köpte blommorna ni ser på bilden. Den översta hade jag fått tips från en blogg som Linda har, hon arbetar just i den blomsteraffären jag handlade i.
På latin heter den Viola hederacea och när jag googlade på det namnet hittade jag flera olika svenska namn. Murgrönsviol, Ampelviol och Australisk viol är de namn som kom upp, men tydligen är åsikterna delade om vilket som är det "rätta" namnet.
Hur som haver, faktum kvarstår att den kommer att växa enormt på längden och bredden!
Den andra blomman heter Silverfall, som namnet antyder är den silverfärgad. Det är en ampelväxt och kommer att bli lång och kraftig.

Ordningen är återställd, jag var ute och gick 6,5 km idag. Först skjutsade jag Saga till hembygdsområdet, hon är på ett teaterläger där.
Måndag till torsdag håller de på och är där mellan 9.30 och 15.30. Ska bli spännande att se slutresultatet!!

Pratade med Bea, de kom till Ö-vik idag och ska nu vara hos Lines farmor till onsdag. Sedan kommer de hit och ska fira midsommar tillsammans med oss i stugan.
På onsdag ska vi åka till ett café/loppis i Skademark, en ung tjej som heter Caroline har hembakt fikabröd och en liten loppis. Visst, fika i all ära, men för mig är det loppisen som drar mest!!

Ha det bra alla
Kram

6 kommentarer :

Susanne sa...

Så roligt med sommarloppis. Där kan man verkligen fynda!
Kram

carinasjolund sa...

Jag känner mig oxå ganska hurtig,har varit ute på en skogspromenad i kväll på nästan två timmar!Kram.

♥ Carina ♥ sa...

Silverfall har jag också för första gången och tycker dom är jättefina :)
Kram

cecce sa...

För mej är det fikan...helt klart:)
Vilka vackra blommor du köpt. Önskar ibland jag haft lite mer gröna fingrar och blomsterintresse. Det är så vackert med blommor!!

Duktiga du som promenerar så mycket!

Kramar

gunsan sa...

Fina blommor, undra jag om inte jag fick en sån där av Monkan (Richards mamma) tycker att bladen är så lika, ska bli spännande o se vad som händer om den blommar snart igen;)

Snarlika din Silverfall har jag också och förra sommaren blev den stor som en buske......alltså jag har köpt en ny i år;))

kramizzzz

Malin sa...

6,5 km, hjälp vad bra! Visst är det mysigt med alla sommarloppisar?? Vilka fund man kan göra om am bara har tid och gå och titta ordentligt...
Kram Malin