lördag 30 januari 2010

En kvinnas listJag brukar säga att i 30 års tid har jag gasat och J har bromsat, egentligen är det tur att han har stoppat mig ibland. Om man ska sammanfatta mig med ett ord så är det impulsiv, ska något göras ska det helst ha hänt igår. J är mer eftertänksam, något som oftast driver mig till vansinne.

Vår hall är något som har fått mig att gå i taket, något brunare och fulare finns faktiskt inte i något annat hem.
Jag har i huvudet planerat, renoverat och möblerat och lite nu och då lagt fram renoveringsbehovet hos J. Han har aldrig varit så dum att han nappat på betet, utan istället tyckt att hallen är bra som den är.
Jag har fortsatt att med jämna mellanrum försökt förankra idéen, med samma negativa resultat. Tyckte ett tag att även han nu äntligen förstod vårt problem, men ack vad jag bedrog mig.

Men undrens tid är inte förbi, jag har fått min man på bättre tankar!
En kväll när jag satt och såg TV, blev det naturligtvis reklamavbrott. I vanliga fall förbannar jag dem, men just då visades det reklam för "panelskivan". Det är typ pärlspontliknande material som man kan klä väggar och tak med, sådär gammaldags stuk som jag vill ha.
Nämnde det i förbigående för J (verkade vara i förbigående alltså, men var noga genomtänkt), så nu har han luskat vidare om den där pärlsponten.

Nu är jag inne på nätet och kollar inner- och ytterdörrar, dörrhandtag osv, bollar med J om olika byggvaruhus för- och nackdelar.
Alltså jag pratar och han hummar, men han försöker inte stoppa mig iallafall!
Ha det bra alla
Ajöss


10 kommentarer :

Bea sa...

Nice, då kanske hallen är fixad nästa gång vi kommer hem :) ska ni se Robinson ikväll? puss

Susanne sa...

Välkommen till vår hall; den ÄR absolut mörkare och fulare än er hall!
(men nu får jag skylla mej själv. Det var jag som bestämde för 13 år sen att den skulle vara i trä & apelsinfärg...blääää!)
Nu vill jag ha vitt, vitt & vitt!
Och du...vi har en snöslunga men den funkar inte, bra vá?!
Kram på dej!

Camilla sa...

Spännande!
Undra vilken färg din hall kommer att bli ;)
Ha det bra och kram på dig!

♥ Carina ♥ sa...

Det är lika dant i några hus bortanför er kan jag säga :) Jag gasar, U bromsar, på gott och ont. Jag vill måla fulfuru trappen, U tycker det är en vansinnig idé :)
Kram

Anonym sa...

Här är det EXAKT likadant, JAG kör i 190 o sambon blir vit i ansiktet o talar med sin "myndiga röst"... ;)
Vår trappa är också....japp FURU!
Men vet inte om vi ska bo kvar så länge så vår renoveringsplan ligger på is ;)
Ja, jag ska verkligen försöka fixa något med sång. tack för att du vill lyssna på mig! ;) kram Dansbandsfrun

gunsan sa...

Vilket härligt inlägg, måste säga att jag känner igen mig lite grann, Roffe har också en förmåga att tycka att det är bra som det är, eller "det kan vi göra sen"!!
Ska bli spännande att höra fortsättningen om er lilla hall!!
Kramizzzzzz

Bea sa...

Lära och lära vet jag inte, jag testar och så får det bli som det blir :) Sydde bokstaven L alldeles nyss, den blev sned och inte så jättefin men det syns iaf att den inte är köpt :)

Madeleine sa...

Hej!
Män alltså, man blir så trött mellan varven. Men som sagt, skam den som ger sig. Nu får nog din vilja igenom trots allt.
Det är den självklaraste saken i världen att du ska ha din hall vit. =)
Jag hejar på dig! Heja heja heja!!!
Du kan ju börja med att måla exempelvis trappan vit, det kommer bli så ljust och fint. Det kommer nog din man att märka och vips blir han mer mottaglig för att måla dörrar och så vidare..

Mmm, det var himla gott med chokladpudding.
Tyckte du att rätt person vann Robinson?

Kram Madeleine

Anonym sa...

Hej! Kom in på din sida av en slump, jag ser att du anammar samma stil som jag! Och den är ju helt underbar, jag känner att jag vill tillbaka i tiden och med denna stil blir det lite så! Jag gillar verkligen att läsa alla bloggar som finns om denna stil därav föll jag även för din! Jag såg även i din blogg att Bea har gift sig och vad Line har blivit stor!! Vad roligt!

Mvh/Jenny Enevång Edlund

Mona sa...

Vi har exakt likadan hall och jag ser att toan är exakt på samma ställe. :) Modohus...?
Ha det bra.