tisdag 1 december 2009

Fyndat!Var till stora staden idag, roligt när man inte har en massa ärenden. Kan i lugn och ro gå omkring och bara titta i affärerna.
Vänta nu, det där stämmer väl inte? Jag, bara titta?? Nej , nej, det klarar jag inte, trots köpstopp från min älskade J.
Var in på second hand och hittade ovanstående sak bara för 15 kronor, rena fyndet!! Vad det är? Jo, en riktig kaksprits som jag ska använda när jag bakar strassburgare. I vanliga fall har jag en liten löjlig sprits i plast som jag ska trycka degen igenom. Eftersom jag brukar göra dubbel sats, så slutar det med en mycket ömmande tumme.
Nästa gång jag bakar behöver jag bara trycka in degen och sedan veva ut kakorna. Lätt som en plätt (antar jag!)

Efter det lyckade besöket i en av mina favvoaffärer, kom jag på att jag kunde gå och vaccinera mig. Det var inga köer, utan raka spåret till ett bord där en kvinna tryckte in sprutan. Klart! Känner att det ömmar i armen, men blir det inte värre än så, är det ju bra.

Sedan åkte Liza och jag till Rebecca och Alfons. Han går omkring och "polemasar" som min svärmor sa, alltid med ett stort leende. Vi började tänka på julafton, hur det skulle gå med Line och Alfons. Då tänkte vi på om julgranen och julklapparna skulle få vara ifred. Tror inte det, utan föräldrarna får nog fullt upp med att "vakta" dem. Men sedan finns ju "småmostrarna" till hands också, de hjälper mer än gärna till.

Nu ska jag fixa kvällsfika till S&S, sedan ska jag i lugn och ro se DHW.
Ajöss

3 kommentarer :

cecce sa...

Amen...åh..en sån kaksprits hade jag också velat ha! De var inte så ddumma förr i tiden:-) Är på jakt efter en sån där lökhackare också. Vet du vad jag menar? Kanske ska gå i secondhandaffärer och kolla!!

ha en fin kväll!/C

Camilla sa...

Men snälla Marie...
Kvällsfika måste väl dom kunna göra själva så du kan blogga lite till ;) ?
Ha det bra och kram på dig!

Madeleine sa...

Hej hopp!!!
Nu är jag pigg igen och har bakat i några timmar. Jätte kul!!!
Kram Madeleine