måndag 19 oktober 2009

Julminnen

Måndag igen, 41 dagar kvar till första advent och 66 till julafton! Redan julsaker på IKEA och Rusta har haft jul länge.
I och för sig så är det fler affärer som redan har börjat, men varför så tidigt??
När jag var liten (på stenåldern om man frågar mina yngsta barn) så var skyltsöndag något man längtade efter. Affärerna hängde upp skynken för fönstren någon vecka innan och på första advent så fick man se resultatet. Jag, lillebror och mina föräldrar gick runt till Fritz Olssons, Bäcklunds och Sundqvists färgaffär. Den sistnämnda var bäst, för det var ofta en tomte där som visade upp leksaker.
När det närmade sig jul så var det dags för julklappsinköp. Brorsan och jag fick 15 kronor var att köpa för. Det skulle alltså räcka till de tre andra i familjen och det gjorde det alltid.

Ja, det blev ett nostalgiskt inlägg idag, det kanske lätt blir så när man blir äldre. Men var det alltid bättre förr, på den gamla goda tiden?
Ajöss

5 kommentarer :

Camilla sa...

Vem har blivit äldre?
Kram på dig!

♥ Carina ♥ sa...

Jag som också var ung på stenåldern kommer speciellt ihåg tomten som satt där i fönstret. Men hette inte den affären Nordströms färghandel? Eller var det senare?
Ja det är inte så lätt att komma ihåg sånt som hände för såååå länge sedan, fniss.
Kramiz

miruschka sa...

Ja du Camilla, för vissa står tiden stilla. Jag tror nog att jag räknar mig till den skaran! Carina: Oj, jag glömde ju Nordströms! Den affären var ju som ett himmelrike för ett barn! Sen så fanns ju pappershandeln på Torget också, där köpte jag många Kitty-böcker. Det var tider det!

Camilla sa...

Oj,behöver du sådana glasögon ;)
Kram på dig!

Anonym sa...

Kitty-böcker, det var böcker som jag gillade och Fem-böckerna!!
Jag måste säga att jag tycker att julen "kommer fram" alldeles för tidigt i affärerna, när det gäller julskyltningen så var det bättre förr :)).
Men allt var ju inte bättre, =)), det där får vi ta och beta av nån gång!!
Kramizzz
Gun