torsdag 25 oktober 2012

Avslöjandet...varning för lååångt inlägg!

Jag har totalt glömt bort att berätta om vad min cliffhanger handlar om, det jag skrev om i ett tidigare inlägg!  
Saken är den att jag blivit med
*
*
*
*
*Jag använde linser i flera år, men var tvungen att sluta med dem eftersom ögonen blev så irriterade.
Har haft glasögon sedan femton år tillbaka och trivts relativt bra med det, de sista tio åren har det varit progressiva sådana.
Men hur man än vrider och vänder på det, så är det ett bök med glasögon! På vintern immar de igen när man kommer inomhus, besvärligt när det regnar, de blir fort kladdiga och är jättekul för barnbarnen att hugga tag i dem när man minst anar det;)
Jag beställde en tid hos optikern och fick veta att det inte alls var något bekymmer att jag hade progressiva glas, vid närmare eftertanke så är det ju faktiskt 2012 och utvecklingen har gått framåt:) Sen så har linserna blivit av så mycket bättre kvalitet, så det ska inte vara några problem med torra ögon!

Så nu har jag en lins (det vänstra ögat är dominant så där behövs ingen), och jag känner mig så fri och lättad.
Behöver inte bry mig om att det regnar på mina promenader, jag behöver heller inte ha putsdukar, och jag kan pussa på och gosa med barnbarnen och min man förstås utan att glasögonen är i vägen.
Halleluja!!!!!

Torsdag och inget inplanerat, så jäkla skönt att få en sån dag. Det har varit så himla många jobbiga saker runt vår familj de senaste månaderna, så en kravfri dag behövs verkligen för att ladda batterierna!

Ikväll sänds sista delen av mitt favvoprogram "Kockarnas Kamp", jag har hejat på Stefano sedan program ett och jag hoppas han tar hem segern!!

Nä nu ska jag inte tråka ut er mer, för till och med jag märker ju att det blivit ett onödigt långt inlägg om en ointressant sak för de flesta. Men  för mig är det ett Hallelujamoment och det är min blogg, så jag tar mig friheten att skriva om det som just nu ligger mig väldigt varmt om hjärtat:)

Önskar er en härlig, underbar och magisk torsdag!
P&K

8 kommentarer :

♥ Carina ♥ sa...

Måste vara skönt att slippa glasögonen. Jag ser lite dåligt på nära håll och har köpt läsglasögon typ rusta. Jag försöker att ha dom uppe på skallen så dom finns nära när jag behöver dom. Tycker det är ganska jobbigt faktiskt...

Tur förresten att jag också glömt bort din cliffhanger ;)
Kram fina granne!

Vardag och flärd sa...

Linser är en befrielse tycker jag, jag fixar inte glasögon! Gott för dig att få en kravlös dag och visst är bloggen din och du skriver vad du vill, bloggen är ju lite som en dagbok!
Må väl och ha en bra dag!
Kram Eva

Herr Nilssons Fru sa...

Jag lincer är guld "värt"
Jag fick inte dålig syn förren för fem år sedan de var väl åldern:) fick glasögon o dom använde jag när jag körde bil "på sin höjd" vi blev aldrig vänner tyvärr. Men så testade jag lincer o de stormtrivs jag med, de e frihet. Hade jag haft råd hade jag nog kanske gjort laseroperation, men de e alldeles för dyrt.

Ja ta dig nu en slappar dag, tänk bara på dig själv o njuta av att du är du.

Kramiz

MARIA I KOS sa...

Ja , just ja du har ju inte berättat fortsättningen :)
Förstår att det är en lättnad med linser .
Jag har än så länge bara läsglasögon och tycker det är nog tjorvigt .
Ha en fin dag
Kram ♥

House and Garden by Bia sa...

Det var inte alls ett långt o tråkigt inlägg...det var intressant tycker jag iaf. Har också funderat på linser, få se hur det blir.
Hejar också på Stefano!!!
Ha en fin kväll, min vän.
Kram

Carina Sjölund sa...

Visst är det skönt att inte behöva ha glasögon jämt. Linser använde även jag en gång i tiden, men sedan jag gjorde operationen, så slipper jag både glasögon och linser :)

Hoppas allt är gott med er!
Kramen kära granne♥

Snäckskalsdalen. sa...

Det var intressant att höra om linserna. Jag hade linser då när dom liksom slog igenom på det förra århundradet, men sen blev ögonen irriterade och jag återgick till glasögon. Men nu när du skriver det här kanske jag skulle ta och testa igen för det är tröttsamt med glasögon, jag vänjer mig aldrig.....
Bra! Tack!
Agneta kram

Karin sa...

Skulle också vilja prova! Har progressiva glasögon som börjar bli för svaga så jag ska ta ett snack med Optikern när jag går dit.

Är det inte jobbigt att sätta in och ta ut dem? Måste de vridas rätt innan man sätter in dem för att fungera som progressiva eller är jag korkad nu.....?
Kram ♥