måndag 8 november 2010

Mat och dryck


 Oj, oj, oj, vad jag har njutit dessa två veckor och verkligen unnat mig både mat och dryck.
Vi hade inte bokat all inclusive, det skulle kosta nästan 18000 för oss under de här två veckorna. Räknade ut att det skulle bli billigare att äta ute och någon gång laga mat i bungalowen. Frukosten åt vi förstås "hemma", färskt bröd, juice och kaffe.
Men vi insåg ganska snabbt att det inte är billigare där nere, så vi började fundera på att ta all inclusive sista veckan.
J fick prisuppgifter och det skulle kosta några hundralappar mindre än 5000. Då kommer frågan och funderingen: hur mycket tar researrangören av den summa som vi skulle betala vid bokningen?? Det skiljer nästan 8000 när man bokar själv på plats.....

Nåväl, vilket överdåd av mat som serverades i form av buffé! Det fanns hur mycket som helst, bara att välja och vraka! De hade olika teman på middagen varje kväll, asiatisk, italiensk, kanarisk.
Personligen gillade jag dessertdisken bäst, glass, pannacotta, bakelser, fruktsallad, mousse...you name it!
Rött, vitt och rosévin och öl till maten, olika likörer till kaffet efter maten och lagom på kvällskvisten fick man välja bland flera olika sorters drinkar.
På dagarna var det bara att gå till poolbaren och hämta det man ville dricka, för min del blev det öl. Tycker inte om öl här hemma, men utomlands tycker jag det är gott och släcker törsten perfekt!

Nu kommer vi till nackdelen med all mat och dryck: vägde mig i morse...+2,4 kg!!! Det sägs att man inte ska bry sig om vågen, men måttbandet visade att jag svällt ut två centimeter!
Inte undra på att jag knappt kunde knäppa jeansknappen när jag skulle hem. Misstänkte också att jag hade gått upp i vikt eftersom när jag gick skavde låren mot varandra;)))

Det här är första kapitlet i min "resedagbok" som kommer att följas av fler. Skriver det här för min egen skull, men vill ni (och orkar), så får ni gärna ta del av min berättelse!

Ha det bra alla
Kram♥

9 kommentarer :

Susanne sa...

Det är ju precis så en härlig semester ska se ut! Massor med god mat, god dryck och bara vara ledig och unna sig!
Nu är det bara att ta itu med vardagen igen...
Kram

Gilla sa...

Det var ju bra att ni skaffade All Inclusive där nere. När vi reser ut, så tar vi aldrig utflykter med researrangören, utan köper "resorna" på "Stan". Det blir också mycket billigare.

Välkommen hem skulle jag väl säga också. Det måste ha varit härligt med sol och semester och lagom temperatur.

Vi brukar inte ta All Inclusive, men den här gången då vi reser till Rhodos i september 2011, blir det ½-pension.

Svar: Det var ju roligt att du tog dej tid att titta in hos mej och skriva en kommentar. Jo, men sonen var ändå inte så besviken, för han räknade ut att chansen att HIF skulle vinna var liten ändå. Vi hade det jättemysigt tillsammans och jag längtar redan efter dom.

Kram/Gilla

Mia systeryster sa...

Man ska unna sig god mat och gott vin på semestern. Men vilken skillnad på priset, vad smart att beställa all inclusive på plats!!
Kram

♥ Carina ♥ sa...

Är det semester så är det! Då ska man njuta! Du är så duktig med dina promenader så du har snart gått bort dina extra kilon :)
Kramkram

carola sa...

åh käraste du, välkommen hem.

Skulle så gärna vela fly fältet nu ett tag.
Saknat dig här ska du veta.
stor varm kram
såg du min tävling, kan vinna väggord

Camilla sa...

Dom där kilorna kommer att försvinna snabbt här hemma.
Klart att vi vill veta. Vi vill veta ALLT!!
Ha en lugn och skön kväll.
Kram!

gunsan sa...

Jaaaaaa, vi vill veta om allt du varit du varit med om;) o gissa om jag längtar tills i januari;)))
De där kilona kommer att rinna av dig som ingenting, några promenader o några maskintvättar, sen så är det som vanligt igen;))
kramizzzzzz

jenny sa...

Åhh va roligt och intressant det är att få följa din resa! Kilona är säkert mest vätska!

Kramar i massor o tack för härlig måndagslista!

Bara Jag sa...

Oh la la vad mycket gött!! Känner att jag blir irriterad över att priset blir så mycket dyrare när du bokar hemma - inte så lite fräckt!

Huvudsaken resan varit till belåtenhet!

Kram!