tisdag 21 september 2010

Bok och klassresaSenast jag var på biblioteket lånade jag bland annat en bok som enligt texten på baksidan verkade väldigt lovande. Jag har försökt och försökt att läsa, men det vill sig inte.
När jag läser vill jag bli fångad redan från första sidan, känna nyfikenheten att fortsätta. Men efter cirka hundra sidor och boken fortfarande är ointressant, då tycker jag att jag gett den en chans och lägger den åt sidan.
Men boken här ovan den var bra från första raderna, kunde nästan inte sluta läsa igår kväll. Det om något är ett bra betyg!

Var på föräldramöte i sexan igår, där viktigaste ämnet var klassresan (enligt barnen alltså!) Kina och Thailand var några av förslagen de lämnat, men även Gröna Lund och Liseberg. Grejen är den att de har drygt en tusenlapp per barn sparade i klasskassan, så det lutar åt en resa till ett "äventyrshus" söder om Sundsvall. Det är roligt att höra hur de tänker och funderar, än är de inte riktigt förankrade i verkligheten:))

Ha det bra alla
Kram

19 kommentarer :

Camilla sa...

Haha...Kina eller Thailand...ja,drömma kan dom alltid få göra :)
Vart dom än åker lär dom nog få det hur kul som helst.
Ha en toppen dag!
Kram!

Elin sa...

Ja den är bra! jag har lyssnat på den :)

gunsan sa...

Stopp o belägg, den där boken vill jag läsa, är det nån som har tingat den efter dig????? när ska du lämna tillbaka den???? wow nu blev det mycket;))

Vet du att jag har hört att har man inte fått klart för sig eller fastnat för boken efter 25 sidor, då är det nästan lika bra att lägga ihop den;)
kramizzzzzz

gunsan sa...

SV: tackotack, du får tjoa när du läst färdigt;))
Du gjorde helt rätt som höll dig inne, man blir ju liksom lite för blöt idag;)

Det var nåt mer jag skulle säga......men det försvann, hmhm.....
kramizzzzz

gunsan sa...

SV: hihi, nu kom jag ihåg, jo två par strumpor är randiga o ett par är enfärgade, supersköna;)
kramizzzzz

gunsan sa...

Vet du vad jag såg.....men du vet det kanske redan;)....att Pepperkakshuset är del 1, sen kommer Mamma Pappa Barn o efter det Vyssan lull;))

Kramizzzzzz

carinasjolund sa...

Vi kunde tyvärr inte gå på föräldramötet i går.Men vi får väl kanske någon information ändå.
Ha en fin dag!
Kram

Helene sa...

Den har jag läst !!
Har du läst mamma pappa barn oxå ??
Det har jag och den är lika bra...Nu väntar jag på vyssan lull i pocket...Tredje boken i den serien.
Ha en fin dag.
Kram Helene.

ansepanse sa...

jag tycker också att böcker ska vara fängslande, jag brukar nog inte ens komma till sidan 100 om jag inte tycker om en bok :)
kramar

Sus sa...

Kina % Thailand, det vore nåt:)
Får ni fortfarande ha klasskassa och samla in pengar från föräldrarna!?
Det får inte vi, knappt en liten matsäck ens. Det blir väldigt begränsade utflyktsmål, tyvärr!
Kraaaaaaaaam

Mia systeryster sa...

Hahaha, Kina eller Thailand??; De har inga små önskningar de små liven, och sen ska de vuxna tvingas samla in pengar till resan=D Låter bättre med Gröna Lund eller Liseberg.
Den där boken vill Jag läsa!! Kram

Angels & Roses sa...

Hej Marie! Ja sakta men säkert börjar hemmet ta sin form och saker och ting faller på sin plats. Ska bli så kul när allt är klart. Hoppas allt är bra med dig? Ha en fin kväll kram

Mona sa...

Jag tycker oxå att en bok (höll på att skriva blogg, hahahah) ska vara intressant ifrån första sidan. Annars tappar jag intresset fort.
Kram

Gilla sa...

Det är sällan jag lägger ifrån mej en bok, för att jag inte kommer igång med den. Jag är "allätare".

Men just inatt då det var fullmåne och jag inte kunde sova, fortsatte jag på en bok, som jag nyss börjat på. Den heter Råttfällan och handlar om en flygplanskapning. Den är skriven redan 1979, tror jag det var. Men den var alldeles för tung för mej, så jag började på en ny i stället. Jag har inte köpt den, utan "lånade" den på hotellet, när vi var bortresta nu. Folk lämnar ju lästa böcker, så andra kan läsa också.

Den boken du berättade om har jag inte läst, så jag ska försöka få fram den.

Svar: Jag har en brorsdotter, som bor i Mexico. Hon skrev på Facebook idag att hon skämdes för att komma från Sverige och att hon och hennes familj i så fall inte skulle vara välkomna hit.

Ha en skön resa och ta väl vara på semestern.

Kram/Gilla

Bella sa...

Har inte läst den boken, men den andra i serien :) När jag köpte del nr 2 fanns inte pepparkakshuset inne i butiken, gillade tvåan i serien skarp så den här står helt klart på att läsa-listan och nu vet jag ju att jag inte blir besviken :)

Hoppas du haft en bra dag och tack för dina alltid lika vänlig kommentarer hos mig, gör mig jätteglad ska du veta!!

Kraaam Bella

gunsan sa...

SV: ja jösses, man kanske ska önska att det är House som jag ska träffa imorgon;)))

Usch för huvudvärk, stackare, hoppas hoppas att den är som bortflugen imorgon;)
kramizzzz

Ingrid sa...

Thailand på klassresa, det hade varit något det!! Men har nu sett att ni själva ska ut och resa lite. Jag hade inte behövt åka utomlands MEN en veckas semester hade inte suttit fel!! Nu ska jag iväg på föreläsning om nya skolplanen.. Slipper åtminstde från lite gnäll och pip... Imorgon föräldramöte

Susanne sa...

Drömma & önska kostar ingenting ;)
Kram

Malin sa...

Jag är likadan, vill bli fängslad från första stund. Brukar oxå ge en bok ca 100 sidor, som mest, har fortfarande inget hänt, ja då lägger jag oxå bort den.
Kram och god morgon