tisdag 27 juli 2010

Att skriva, eller inte skriva...

Är så jäkla godissugen, har skickat J till affären för att köpa choklad!

...det är frågan!
Nu har det hänt två gånger med bara några dagars mellanrum, att två bloggskrivare har fått negativa kommentarer:
1) den ena kunde inte stava och gjorde grammatiska fel
2) den andra tog åt sig av att någon ondgjorde sig över alla som var lyckliga och "svävade på små rosa moln".

Nu kommer min fundering: min blogg är bara min och jag väljer själv att skriva precis vad jag vill i den. OK, jag kan skriva varje dag om hur dåligt jag mår rent psykiskt, men istället har jag valt att fokusera på det jag tycker är roligt.
En gång för alla kan jag slå fast att jag mår inte alls bra, jag skulle kunna skriva hundratals inlägg om hur jobbigt jag har med min ångest. För jobbigt, det är bara förnamnet.
Men i mitt fall så lättar inte ångesten för att jag skriver om den. Nej, tvärtom...
Barnbarn, familj, loppis, inredning....det finns så mycket annat jag kan berätta om i bloggen, sånt som gör mig glad(are)!

Men ...OM jag valt att skriva varje dag om varför jag fått min sjukersättning, så är det min ensak. Skulle det vara någon som misstycker: inte är det jag som tvingar vederbörande att fortsätta läsa. 
Jag har själv kommit in på bloggar som jag personligen ansett vara för personliga och inte alls i min smak. Men då har jag faktiskt valt att inte fortsätta läsa just den bloggen, anser att livet är för kort att reta upp sig på sådana saker.
Nej, det är upp till var och en att skriva om vad man vill OCH hur man vill. Jag tycker det är vansinnigt starkt av en dyslektiker att konfrontera sin svaghet, att fortsätta skriva även om h*n vet att det blir lite galet nu och då.

Det var bara det jag ville få ur mig!
Ha det bra alla
Kram

15 kommentarer :

Camilla sa...

Amen!
Jag håller med dig till punkt och pricka.
Kram på dig!

gunsan sa...

Ohhh kunde inte ha sagt det bättre själv!!
Håller med dig till punkt o pricka, gillar man inte en blogg så är det bara att traska därifrån!!
kramizzzzzz

♥ Carina ♥ sa...

Jag har också varit inne på deras bloggar och håller verkligen med dig. Hakar man upp sig på andras stavfel, då är det tragiskt, och kan man inte glädjas åt andras lycka, ja då är det illa!!
Vi är alla olika, det är väl det som gör bloggvärlden så charmig...
Kram

Angels & Roses sa...

Vännen! Jag har varit med om det jag med men ja inte på samma sätt, har blivit beskylld över att sno andras idéer. DIN BLOGG ÄR DIN BLOGG och du skriver precis om vad du vill och när du vill! SÅ bra skrivet av dig! Håller med dom andra. Gillar man inte bloggen så SLUTA besök den då eller hur? VI håller ihop SÅ strunta i det här bara. Har man inget bättre för sig??? STOR kram

Angels & Roses sa...

Missuppfattade nog inlägget lite, för det är inte du som fått dom negativa kommentarerna? Å jag måste blir bättre på att läsa. Vart så hetsig för jag trodde, läste som att det var du som fått dom! Sorry i så fall! kram

carinasjolund sa...

God kväll i stugan! Ja,bilderna är tagen i Degersjön,fast dom är från förra sommaren :) Kram på dig

Anonym sa...

Tänk att man inte kan få använda sin blog som man själv vill utan att folk ska vara elaka. Jag förstår inte de. Om man inte gillar det man läser kan man väl bara gå vidare och sluta läsa. Att man ska behöva hacka på andra människor och vara elak har jag aldrig förstått. Kram

Hatte:) sa...

Trevlig blogg jag kommer besöka fler gånger ;)
Måste berätta - vi har en lika tokig katt som du beskrev i Blomtokens blogg, hi hi hi. Sätt in kattlucka ;) Det gjorde vi sen behövde vi börja på gym ;)
Från nya läsaren Hatte:)

Susanne sa...

Nu hoppas jag att det inte är jag som du menar när du säger att någon påpekat stavfel (på systers blog!) För det är med kärlek och ren jävulskap som vi håller på så här!!! :)
kram

Sus sa...

Du har en genommysig blogg, tro mig!
Jag gitter (orkar! på skånska)INTE kolla var dessa bloggondgörelser kommer ifrån!! ??
Må alla ha sitt bloggliv!
Låt oss skriva vad och hur vi vill och stava precis som det låter...emellanåt slinter ju tangenterna...för mig i alla fALLL :)
OBS inte konstlagt!

Kraaaaaaaaaaam

Bara Jag sa...

Håller så totalt med dig! Bloggar gör man av olika orsaker men oavsett orsak är innehållet endast reglerat av bloggägaren. Man skriver det som känns bra att skriva om, på det sätt man väljer och när det passar i tid. Sedan är det upp till läsaren att välja vad den vill lägga sin tid på att läsa - eller inte läsa.

Kram!

Bara jag sa...

Det finns tyvärr alltid människor som _MÅSTE_komma med onda kommentarer jag säger att vill man inte läsa så gör man det inte och man behöver inte alltid hålla med bloggskribenten i det som skrivs (ofta handlar det kanske om åsikter om typ politik, hoppas du förstår hur jag menar) Men var och skriver vad den vill SÅ DET SÅ! förövrigt så gillar jag din blogg tokmycket! kram //Elin

Gilla sa...

Varför ska man ondgöra sej över vilka "fel" en bloggare gör, när man skriver? Det kan ju finnas ett par orsaker till att man stavar fel: dyslexi, eller så har man råkat på fel tangent och inte sett felet.

Sånt säger mer om den som klagar, än den som skriver "fel".

Som så många fler skriver, så kan man ju låta bli att läsa det man inte gillar.

Svar: Tack söta du för att du röstade på mej. Men det är väl att ta i, när du säger gamling om dej själv. Jag skulle nog kunna vara Mamma till dej. Hihi!

Kram/Gilla

kustnära sa...

Bra Marie, att du kan svara hur du känner för det är helt rätt. Hur roligt vore det för oss som läser och gillar din blogg att dagligen få läsa om hur jobbigt och kämpigt det är att inte få må bra. Att kunna kämpa mot sin sjukdom och se glädjen i vardagen är STARKT. Jag brukar själv säga att jag ska bestämma över sjukdomen så gott det går och inte låta sjukdomen bestämma över mej, men ibland är det riktigt jä..a svårt.Tack för din underbara blogg med underbara bilder och inspiration. Kram A

Lisa sa...

Bra skrivet och jag tycker också att man inte kan bli så personlig i sin blogg. Visst att man kan bli personlig ibland, men om man är personlig hela tiden, kan det nog bli trist att läsa. Man ska ju fokusera på det man tycker är roligt att skriva om och det man gillar att skriva om och loppisar är det bästa som finns. Älskar loppisar och har vart på en jäkla massa i sommar. Måste åka till skademark någon dag också!