Redan dagen före skulle det börja förberedas och utvecklas över natten. Jag gjorde som jag blev tillsagd, lydig som jag är.
Igår skulle det blandas, röras och knådas, det var kletigt, kladdigt och geggigt.
Sedan var det dags för det värsta momentet, att få det hela platt och tunt. Jag är då ingen hejare på det, det är jag den första att erkänna.
Sen skulle eländet förpassas från bänk till plåt, det var inte det lättaste. Att först överhuvudtaget kunna få loss dem från bänken, sen att kunna bibehålla den runda formen...oj, oj, oj!
När jag tittade in i ugnen såg jag att de utvecklades i otakt, vissa av dem reagerade inte på värmen, medan andra svällde upp.
Var absolut tvungen att provsmaka, jodå de smakade som jag minns att de skulle göra. Det var då en jäkla tur, annars hade jag slängt ut rubbet till fåglarna.
Jag stod i två timmar och svettades i värsta sommarvärmen, bara för att göra
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
HAVREKEX!
PS: han blev glad och det gottgjorde verkligen gårdagens slit, för jag gillar inte ens att baka!!
Ha det bra alla
Kram
9 kommentarer :
Gud så gott!
Jag fyller år i april,bara så att du vet det ;)
Ha en bra dag och kram på dig!
Och här är en till! Som inte gillar att baka alltså! Laga mat i 10 timmar är en sak (roligt), men att behöva baka i tio minuter är fullständigt vidrigt!
Vilket slit du gjorde och vad fina de blev. Hoppas de även var goda! =) Och sikken tur att han i alla fall blev glad! Då kan man ju nästan göra vad som helst! =)
Kram på dig och ha en fin dag!
hejsan
vad trevlig blogg du har kula tt hitta någon i sin egen ålder "typ" som har vuxna utflugna barn det har jag åxå....ska kika vidare hos dig nu
kram lolla
Hej du fina! Tusen tack för ditt stöd. jag kommer igen så småningom. Stor kram Madeleine
Vilken prestation att stå och baka i sommarvärmen! Bra jobbat! Själv bakar jag bara när jag MÅSTE och det är sällan! ;)
Kram
Åh...så gott!
Vad duktigt av dej!!!
Förstår att du "offrade" dej:-)
Recept kanske???
Kramar
hittat hit via en slump.
Vilken underbar blogg du har, kul med en mormor som bloggar:)
Gillar din tavla med mormorskök.
Hit kommer jag igen
Åh jag älskar havrekex, men gör dem bara till jul (tradition). Det recept jag har är Tant Sivs, minns du henne? Jag gör dem med kruskaveln och tunnare än dina!
Du bor väl på Råggärdan eller hur? Funderar hur det är med Ove Sandlund och om du vet hur Ulf har det numera. Han bor väl kvar i Kasaviken.
Kramar
Vad gott med havrekex. Jag tycker att de är svåra att baka.
Kramen
Skicka en kommentar