tisdag 13 april 2010

Frågesport

Igår var det upp till bevis: GM i frågesport. Tyvärr var det bara fem lag anmälda, men vad gjorde det? Femton frågor som rörde bl a zoologi, kemi, sport, TV-serie, litteratur osv. Vi kunde svara på tre olika nivåer, på tre poäng var det svårast naturligtvis. Fram till fikapausen hade vi skrapat ihop 16 poäng och låg trea.
Under tiden vi drack kaffe var det ungdomar från orten som visade upp en scen ur "Fame" som de håller på att träna in. Ifjol spelade de "Grease" som blev en otrolig succé, och vad vi såg igår så lär den här musikalen bli lika bra.
Efter gott fika blev det dags för de sista sju frågorna, det berodde nog på kaffet för jäklar vi tog sex frågor på tre poängsnivån! Sista frågan blev en enpoängare, men för första gången på alla dessa år så hade vi rätt på alla inlämnade svar.
När det blev dags för summering var det två lag som delade förstaplatsen på 36 poäng, vi hade 35 och de två sista hade ett tiotal poäng mindre.

Efter utslagsfråga blev det dags för prisutdelning, vinnarlaget fick en pokal och en inteckning i vandringspriset. Men nu kommer vi till det konstiga: tvåan och trean fick välja mellan ovanstående radio eller en ficklampa. Jag var stensäker på tvåans lag skulle ta radion, men gubbarna valde ficklampan!!! Herregud alltså, ficklampor har man väl tretton på dussinet av. Men jag är glad att jag fick med mig radion hem, så jag ska absolut inte klaga.

Vädret här verkar bli som igår, soligt och varmt alltså. Igår hörde och såg jag ett vårtecken, måsar som flög och skrek på sitt vanliga sätt. Det är så härligt när man hör det första gången!!
Idag blir det promenad och sedan ska jag skotta fram en gång till torkvindan så jag kan börja hänga ut tvätten.

Ha det bra alla
Ajöss

4 kommentarer :

gunsan sa...

Grattis till vinsten, vad duktiga ni är o vilken tur att ni slapp ficklampan.
Det är sant, jag tror vi har ett gäng ficklampor, eller jag vet att vi har det, men frågan är bara.......var finns de när man behöver dom??
Kramizzzzz

cecce sa...

Grattis till radion:-)
Ja se karlar...de vet inte vad som är av värde.
Synd för dem tur för dej!!

Kramar!!

♥ Carina ♥ sa...

Första gången kanske det är mysigt att höra måsarna, men sedan kan dom hålla truten tycker jag :)
Kram

Susanne sa...

Vilken tur ni hade som vann radion! Hel cool!
Jag blir alldelens lyrisk när jag hör måsarna... Idag såg/hörde jag ett svanpar som flög över oss.
Kram