lördag 27 mars 2010

Rensning

Bild lånad från google

Riktigt så här illa ställt är det inte hemma hos oss nu, men en liten fingervisning i alla fall. J håller på att kapa till lister runt dörrar och golv, själv så rensar jag i gamla byrån. Men oj, vilka saker vi (läs jag) har dragit in i huset. Det är udda vantar, handskar, tjocksockar och halsdukar, kepsar och jackhuvor.
Byrån har blivit ett ställe där vi slängt ner saker vi inte har vetat vad vi ska göra med dem, kan vara bra att ha längre fram! Det gäller allt från ett örhänge till inlägg i cykelhjälmar.
Men nu är det sorterat, så det som vi ska ha kvar kommer att placeras i skänken.

Jag har på morgonen suttit och tittat på "Uppdrag Granskning", jag fick så ont i magen när jag såg programmet. De anonyma kvinnliga rösterna, kommentarerna på FB och BDB, uttalanden från präst och rektor... Stackars, stackars tjejer, vad de har fått stå ut med mycket. Först blir de våldtagna, sedan blir de även utsatta för fruktansvärda utspel från kompisar. Än värre måste det kännas att de vuxna inte gjorde något, att de i skolans värld skulle förhålla sig "neutrala".
Även om prästen påstår sig ha blivit överrumplad vid intervjun, så var hans första reaktion att det var synd om pojken hela tiden.

Hoppas den här debatten lär oss människor något, att inte tro stenhårt på vad "bekantas bekanta" säger sig veta vara sanningen. Det gäller allt skvaller, vi får tänka oss för en gång extra innan vi för något vidare.
Jag är också en av alla som måste tänka om, att inte sprida något vidare som jag hört ska vara sant. Det kommer att bli svårt, men det är något vi alla måste lära oss.

Ni känner väl alla till viskleken? Man sitter i en ring och en viskar en mening till den som sitter närmast. Sedan skickar man viskande vidare meningen, när det har kommit till den siste ska han/hon säga den högt. Till 99,9% stämmer det aldrig med vad den förste sagt, mycket av det är vad som händer när vi människor sprider en händelse. Det blir värre och värre, det görs en höna av en fjäder.
Men det är svårt att ändra på oss människor, men vi kan alltid försöka!

Ha det bra alla
Ajöss

3 kommentarer :

Alla Känner Apan, Apan känner ingen sa...

Ja så sant det du skriver Marie =D

cecce sa...

Så sant!
Skvaller ska man inte lyssna på. Kan sluta riktigt illa och leda till mycket tråkigheter.

Vad skönt att få utrensat!! Skulle själv behöva göra en riktig utrensning i lådor och gömmor. Så befriande då det är gjort!!

Kram kram

Margit sa...

Hej Marie!!!
SÅ intressant att se hur du FÖRVANDLAR ALLt som "du tar i dina händer!" Vilka förvandligar!!! Vad du kan!!!Du skulle bli/vara nåt med heminrdningsarkitekt!!!
Och vad du rensar....Så roligt att titta och läsa i din blogg!! Loka spännande varje gång!!
Vi har "haft fullt upp" unde helgen...besök/bjudning och vi har haft det SÅ TREVLIGT!!!
Trevligt med "både" gamla vänner...coh allal"nya" bloggvänner!!! Lika värdefullt bådadera..och naturligtvis FAMILJEN!!!
Nu glömde jag att säga: "Grattis Marie!! Du har ju fyllt år!! Hippi, hippi!!!"
Önskar dig en fin vecka!!!
Kramiz!!!