torsdag 14 januari 2010

FörbannadJag satt och tittade på "Uppdrag granskning" igår, mest för att min svägerska skulle vara med och debattera i programmet.

Det handlade om en kvinna som blev utförsäkrad från försäkringskassan och två dagar efter beskedet tog hon sitt liv. Jag satt nästan med gråten i halsen när jag såg det här, men samtidigt blev jag heligt förbannad. Hon kunde inte arbeta pga fysiska och psykiska besvär, men enligt f-kassan skulle hon ändå ut på arbetsmarknaden.
Vilken arbetsgivare anställer en 62-årig kvinna som inte kan arbeta med sina händer, plus att hon har ångest och är deprimerad?? Bara åldern gör att hon är oattraktiv på arbetsmarknaden.
Denna kvinna såg som enda utväg att ta livet av sig, fruktansvärt tragiskt. Ska det verkligen gå till så här?
Visst, det skulle bli en ändring så att långtidssjukskrivna skulle få rehabilitering och annan hjälp, många fick förtidspension av bara farten. Enligt programmet ville de inget annat än att arbeta, men fick ingen hjälp. Förståeligt att nuvarande regeringen vill få till en ändring, men nu har det gått åt andra hållet istället. Människor som är svårt cancersjuka tvingas ut i arbetslivet, bara för att de blir utförsäkrade.
Åhh, jag blir så förbannad!!!

Ha det bra alla
Ajöss

2 kommentarer :

FruC sa...

Jag blir också heligt förbannad när jag läser sånt =( varför kan dom inte se verkligheten i stället för att bara köra på...Jag har mött myndigheter många gånger och det enda jag kommer fram till är att vi faktiskt är väldigt _SMÅ_ som människor =( Vi kan egentligen inte påverka något

Solgården Cafe, Butik sa...

Ja kollade en sväng på programmet, blev oxå så upprörd! FY skäms på de som straffar svaga människor istället för att hjälpa dem.

Du undrade vad jag använder att skriva på speglarna. Jag har sökt efter bra penslar, så det jag kan tipsa är claes Ohlsson, jag måste köpa några snart....har inga bra alls så jag har fått skriva med en svart kallegrafi penna. Nackdelen med penna är att det blir inte lika fint som med pensel. Lycka till =) Kram kram