söndag 15 november 2009

Shabby chic och lantligtSedan något år har jag helt snöat in på en ny inredningsstil: shabby chic!

Det har gått så långt att de yngsta tjejerna blev hispiga i somras när jag gjorde om i vardagsrummet. Jag målade vitt runt fönster, bord, stolar, piedestaler osv och klädde om matrumsstolarna... i vitt! ( I efterhand måste jag erkänna att det var en jäkligt dum färg.) Gick lös på vissa möbler och grejer med sandpapper, för att skapa shabbylooken.

Jag tyckte det blev ljusare och att rummet upplevdes som större, medan de hakade upp sig på att det blev för mycket vitt.
När jag dessutom började planera att göra om i hallen, blev jag nästan förbjuden att använda vit färg. Tids nog får vi se hur det blir, är bara på planeringsstadiet än.

Har alltid tyckt om det lantliga och saker som är gamla. Speciellt fint tycker jag det är att blanda gammalt och nytt, det är vårt kök ett bevis på.
Älskar loppis, auktioner, att få gå och titta på alla gamla saker. De har ju en historia att berätta till skillnad mot för nyproducerade saker.
Men jag dissar inte de sistnämnda, för när jag var i Eskilstuna fanns tre "shabby chic"-affärer på samma gata i gamla stan. Där skulle jag kunna gå hur länge som helst!!
I somras när vi var nere där, hittade jag ett gammalt fönster på "Tingsgården" och en piedestal på en antikaffär. Sedan jag köpt dessa saker gick jag och Bea och bar på dem, man kände sig inte lite dum.

Jag har en dröm: här där jag bor finns ett stort rosa hus, kallat för "Villa Villekulla". Skulle vilja köpa det och ha en uppsjö av pengar för att renovera det, hålla kvar vid den gamla stilen. Men det är som sagt en dröm, ändå vill jag bo kvar i vår 70-tals villa och invändigt skapa en gammal stil. Min man J säger inte så mycket om mina idéer, men igår satte han ner foten och införde totalt köpstopp. Nu finns inte utrymme för fler saker, och det är ju sant, jag vill inte att det ska se plottrigt ut.

Nu ska jag lämna över datorn till Saga, hon tycker jag har suttit länge nog nu.
39 dagar kvar
Ajöss
4 kommentarer :

Anonym sa...

Du är för härlig Marie, visst är det härligt att blanda gammalt och nytt, så är det hemma hos oss också. Det blir ju till slut en hel del ärvda saker från föräldrar m.m.
Vi bor ju i ett hus från 30-talet, vi har renoverat både ute och inne, men jag vill ändå ha den gamla stilen kvar inomhus, tycker det är så charmigt.
Ja du vännen, du får roa dig med att fönster-shoppa nu när du har köp-stopp hihi.
Ha de bra!!!
Kramizzzz
Gun

♥ Carina ♥ sa...

Jag håller med Gun, för fönster shoppa kan ju vara nice det med :)
Kramen

Camilla sa...

Nä,fönstershoppa går inte ;)
Kram på dig!

Madeleine sa...

Javisst, den där osympatiske slusken förtjänade det verkligen. Usch..

Ja, jag tycker absolut att ni ska renovera till den gamla stilen. Lite vit färg gör underverk. =)

Kram Madeleine