fredag 13 november 2009

Impulsiv
I ett tidigare inlägg klagade jag på att kameran var dålig. I morse när jag åt frukost började jag att tänka på just kameran och foton. Kom på att jag kunde läsa i instruktionsboken hur man t ex tar detaljbilder, eller hur man ska använda blixten.
Och mycket riktigt: där stod allt jag behövde veta för att ta bättre bilder.
Med kameran i högsta hugg sprang jag in i mitt rum och började fota detaljer. När jag anslöt kameran till datorn och förde över bilder, kunde jag se att det faktiskt blev bättre om man läste instruktionsboken!

Det där är jag i ett nötskal: impulsiv så in i norden, allt ska gå så fort. Har inte tid att sätta mig ner och läsa, utan pang på rödbetan bara.
Det gäller det mesta vad gäller impulser, rusar iväg utan att tänka. Har jag fått för mig något så ska det ske på studs.

Här kommer ett väldigt talande exempel: Det hände för många år sedan, hade sparat ut håret ganska långt. Men en dag såg jag i en tidning en frisyr som var skitsnygg, så jag for till en frisör som hade drop-in.
Alla vet ju att det ser inte likadant ut på alla, och jag var väldigt missnöjd. Jag grämde mig något fruktansvärt att på ett ögonblick hade håret jag sparat ut utplånats på några minuter.
Det blev inte bättre heller av att jag märkte att J inte tyckte det inte var lika fint som innan, han sa inget men jag märkte det ändå.
På kvällen var det en TV-serie jag följde, handlade om en medelålders man som hade en affär med sin väns dotter. Till saken hör att hon hade ett underbart vackert rött självlockigt hår.
Sedan kom en scen när mannen strök med handen över hennes hår och sa:-" Lova mig att du aldrig klipper dig, för håret är kvinnans erotiska attribut"!

Snacka om att strö salt i såren. Jag storbölade, satt där med min i och för sig moderna frisyr, men ack så kort!
Där och då lärde jag mig en sak: försök tänka efter före.
Jag lyckas inte alltid, men då har jag bromsklossen: J. Han är min raka motsats och tur är väl det, för annars vet man inte hur
det skulle sett ut!

41 dagar kvar
Ajöss

3 kommentarer :

♥ Carina ♥ sa...

Tur vi har våra "gubar"
Jag är mer impulsiv än Ulf men när det gäller bruksanvisningar så läser jag dom till skillnad mot han.
Ha en skön Fredag, kram

Anonym sa...

Tror nog att det är vanligare än man tror, jag är också impulsiv, helst ska det ske NU, Roffe väntar gärna :))).
Kramizzzz
Gun

Madeleine sa...

Hej!
Titta, vad fina bilder. Den där ljusstaken är verkligen jätte jätte fin. Är det ett fynd från en loppis kanske?
Kram Madeleine