tisdag 20 oktober 2009

Orkidéer och andra blomster

Det är då tur att man har en dataintresserad dotter, som dessutom är väldigt teknisk!
Måste erkänna att jag är lite nyfiken på hur många som läser min blogg, därför fick jag hjälp av henne att installera en bloggräknare.
Dessutom har hon erbjudit sig att designa bloggen, så hon får fria händer!

Idag upptäckte jag något fantastiskt. Av äldsta dottern och hennes man fick jag bl a en orkidée i 50-årspresent. Jag har alltid lyckats ta död på de tidigare exemplar jag haft, så därför var jag lite skeptisk.
Men mågen är expert på just dessa blommor, ni ska se deras orkidéer! Så han gav mig rådet att ställa den i västerfönster och vattna var fjortonde dag.
Jag har följt hans instruktioner och den lever fortfarande, nästan 7 månader senare. Dessutom upptäckte jag idag att det har vuxit upp en grej, himmel vad glad jag blev! Det måste betyda att den trivs hos oss!

Annars är jag faktiskt bra på det här med blommor, lite för bra ibland. Med det menar jag att de växer och blir alldeles för höga och för buskiga. Jag vill helst ha lägre blommor i fönstren, blir ljusare i rummet då.
Nu har jag tre stycken som blivit alldeles för stora, så jag funderar på att ge dem till mellandottern eller äldsta dottern. Hellre att jag ger bort dem än att jag ska kasta blommorna. Men vem vet, det kanske slutar med att de får kasta dem beroende på att blommorna dött!! (förlåt R och L!)

Ajöss

3 kommentarer :

♥ Carina ♥ sa...

Är det nån "grej" som har vuxit upp. Hihi du är rolig Marie!!
Nä, jag har ingen aning vem som ansvarar för stigen. Jag vet ju att G-sson rider med hästarna där så jag hoppas att han kan ta traktorn och dra bort den.
Har Saga berättat om hemfärden?
Söt bloggräknare du har fått :)
Kramen

miruschka sa...

Jodå, hon kunde knappt bärga sig innan hon fick berätta, hon tyckte det var skithäftigt! Jag hade tänkt hämta Tobbe o Saga eftersom jag kom från stan i samma veva, men hon hade inte mobilen med sig.
Javisst är den gullig:)

Anonym sa...

Härligt att man kan få lite hjälp ibland, själv snor jag hjälp av barnbarnen hihi.
Jag har faktiskt några orkidéer som blommar återkommande och på dom har det också vuxit ut "grejer" :)).
Vatten var fjortonde dag, det var nåt nytt, skadar inte att testa, jag brukar ge dom en skvätt en gång i veckan, tror baske mig att jag ska testa ditt recept!!!
Kramizzzzz
Gun