torsdag 22 oktober 2009

Definitvt!

Jag har varit sjukskriven på heltid sedan dec -05 och enligt reglerna skulle jag då ha blivit utförsäkrad 1/1-10.
En läkare sa rent ut till mig: för att få sjukersättning ska du ligga på intensiven, ha fått hjärnan krossad, armar och ben avhuggna och matas via sond!
Hur kan man som läkare säga något sådant till en patient???

Om jag skulle bli utförsäkrad skulle jag bli hänvisad till arbetsförmedlingen och där ta det arbete som erbjuds. Har hört talas om skräckexempel där folk tvingas flytta från orten. Skulle inget passande jobb finnas, återstår socialen eller att leva på sin karl, man blir helt enkelt livegen!

Igår ringde min handläggare (underbar människa!) och berättade att jag fått sjukersättning. Hade trott om jag skulle få det beskedet, att jag skulle bli jätteglad men reaktionen blev tårar.
Tårar för att jag som 50-åring är förbrukad på arbetsmarkanden. Tårar för att jag tappar mitt jobb inom kommunen. Tårar av lättnad antar jag.

Men alla jag pratat med säger samma sak: jag kunde inte gå tillbaka till mitt jobb igen, och nu slipper jag stressen över vad som ska hända mig. Jag var och hälsade på mina gamla arbetskompisar idag för att berätta, träffade då två stycken som slogs för rätten till en halvtids sjukersättning.
Då kom det bara över mig: det här behöver jag inte bry mig om mer. Då kändes det bara skönt och lättare att acceptera beslutet.

En viss tröst finns i det hela: efter vart tredje år undersöks det om jag kan jobba igen, så egentligen är det inte helt kört!
Ajöss

5 kommentarer :

Daniel sa...

Bra att du inte tvingas till nåt jobb du inte vill ha eller att tvingas flytta iaf.

Du kan ju alltid söka om tex deltidsjobb sen

♥ Carina ♥ sa...

Nu slipper du ju den oron i alla fall. Det måste vara jobbigt och ha det där hängande över sig. Det blir nog bra ska du se :)
*Kramar om*

Anonym sa...

Ja du ska se att allt ordnar sig till slut o att du som sagt slipper den där oron hängande över dig.

Kramizzzz
Gun

Camilla sa...

En oro mindre..det är bra!
God natt och sov gott.

miruschka sa...

Tack snälla ni! Sov gott och dröm sött alla fyra...