torsdag 15 oktober 2009

Curling- och helikoptermamma

Jag undrar hur mina barn skulle klara sig om jag arbetat?
* Kliva upp i tid på morgonen
* Äta frukost utan att drömma sig bort och glömma bort att äta
* Borsta tänderna och håret direkt efter frukost
* Ta på sig ytterkläder och skor efter det
* Komma ihåg frukt, väska och gympapåse
Som läget är nu så tjatar jag mig igenom varje morgon. Efter många uppmaningar att de ska kliva upp, så ställer jag mig vid trappan och skriker.
Vid frukosten så är de djupt försjunkna i ÖA eller sitter och drömmer.
Efter de ätit är de handlingsförlamade, då blir det tjat och gnat om vad de ska göra.
Ja, jag vet att jag är en curlingmamma och dessvärre en helikoptermamma. Curlingmamma innebär som de flesta vet, att man "sopar rent" framför barnen, man gör allt för dem. Egentligen gör man dem en stor otjänst, de lär sig inte att tänka och göra något själv. De måste lära sig att ta ansvar.
En helikoptermamma är den förälder som så att säga "svävar" över de vuxna barnen för att försäkra sig om att de har det bra. Själv har jag också en helikoptermamma. När jag berättar att jag ska putsa fönster så säger hon: "du klär väl på dig ordentligt så du inte blir förkyld!"
Eftersom jag nyss fyllt femtio, så förstår jag att omsorgen och oron över sina barn aldrig någonsin försvinner!
Ajöss

1 kommentar :

Anonym sa...

Halloj!!!
Nej det har du sannerligen rätt i, jag vill gärna veta vad Sanna gör om jag inte får tag på henne på telefonen, hmhm, är man knäpp eller????? Nej, det är baske mig helt naturligt!!
Kan nästan lova dig Marie, om du skulle jobba så skulle tjejerna klara sig galant, håret skulle bli borstat och frukoste skulle ätas upp och de skulle komma i tid till skolan, nu förlitar de sig på sin goa mamma tihi!!! Jag vet....jag har varit där =)).
Ha de!!! Kramizzzz
Gun