måndag 5 december 2011

Jag behöver hjälp!!

Blå och rosa hyacinter (de som doftar mest) har
jag här hemma, nu står de i full blom!

Jag är den första att erkänna att det här med matlagning inte är min starka sida, sen det här med att komponera ihop en meny är jag helt värdelös på. 
På söndag ska vi i vinlotteriet träffas hos mig, först bjuder jag på glögg med olika tilltugg och sedan risgrynsgröt med skinkmackor. 
Nu behöver jag hjälp: vad ska jag bjuda på till efterrätt???
Som ni förstår ska det vara ett "juligt" tema och det måste bli en "lätt" dessert efter gröten, vad finns det för alternativ? Kom med förslag snälla ni!!

8 kommentarer :

gunsan sa...

SV: Hihihi, supergulligt ju, jag förstår precis vad du menar, hrmpfh, ute på farstukvisten har jag en gumma och en gubbe som sitter i ena fönstret, det är faktiskt R och jag när vi blir gamla-----äldre;)))

Jaha, efterrätt var det ja, men duuuuuu, hade inte Cecce en pepparkaksmuffins med sån där härligt god frosting på, vore inte det nåt???? Tjoa om du vill ha receptet o inte hittar det, för jag har kopierat;))
kramizzzzzz

Amanda sa...

Ja Tällberg är så fint och mysigt! Jick hotell och restaurangprogrammet i leksand på gynmasiet som har mycket fokus på tällberg, och har även jobbat på några av hotellen :)

Åh nått som är gott ätt äta med smak av julen är Saffransparfait! Super lätt att göra! http://www.ica.se/Recept/saffransparfait-495894/ jag har gjort efter detta recept nån gång. Häll smeten i en lagom stor form och skär sen i bitar precis innan servering :)

Kram Amanda

Marianne sa...

Pepparkakscheesecake!
Satt precis och läste om ett recept här
http://blogg.gnistrainorr.se/2011/12/godaste-desserten-i-juletid.html

Kanske kan va nåt!
Hoppas du lyckas hitta det du söker:)
Marianne

Äppelblom sa...

En liten kvällshälsning och hoppas det löser sig med desserten.

cecce sa...

Tänkte precis som en av ovanstående, att en pepparkakscheesecake hade kanske varit bra. Eller goda ostar tillsammans med pepparkakor om du vill göra det lätt för dig. Eller apelsinsallad med riven mörk choklad och lite krossade nötter?
Lycka till!

Kram
C

Afrodite sa...

Oj,. det var svårt! Men jag ser att du redan fått braiga tips! =) Lycka till!
Kram och godmorgon!

Marcus sa...

kolla här Marie glögginkokta bär med pepparkaksglass super lätt och jätte smarrigt=).

Susanne P sa...

Varför inte varma frukter med råsocker( t.ex banan, vindruvor, fikon, päron, äpplen,apelsin)och saffransglass?!
Kram