måndag 18 januari 2010

Mittemellan ska det vara

Mor skrider genom det välputsade och glänsande köket och stryker sina händer över förklädet. Hon manar på sina söta och välkammade barn att nu måste de minsann krypa ner i sängen. Där har hon bäddat med nymanglade lakan och örngott med krusade band.
Far sitter framför brasan med pipan i munnen och hummar lite, det är vad som behövs för att de söta flickebarnen ska hörsamma vad deras föräldrar säger.
Mor värmer mjölk som flickorna dricker innan sänggåendet, sedan är det dags för tandborstningen som går som en dans. Flickorna skrattar och pratar med varandra, sedan går de till varsitt välstädat rum. Där ligger var sak på sin plats, de viker ihop sina kläder ordentligt och lägger dem på en stol.
Mor läser en godnattsaga och sedan ber de aftonbön tillsammans, efter det släcks lamporna och de rara barnen lägger sina lockiga huvuden på kudden och somnar sött...

Morsan springer genom köket där det är överbelamrat på diskbänken, samtidigt som hon drar upp gympabrallorna över magen.
Hon snarare skriker än ropar till sina ungar att nu är det läggdags, hur många gånger måste hon säga till???
Farsan ligger i soffan framför TV:n och tittar på hockey, skriker på kärringen att vara tystare, han hör inte vad kommentatorerna säger.
På köksbordet står resterna av kvällsfikat, smulor överallt och en rännil av mjölk sipprar ner på golvet.
Båda tjejerna ska vara först i badrummet, skriker åt varandra medan de slarvar sig igenom tandborstningen.
När de kommit till sina rum, klär de av sig och lämnar kläderna på golvet innan de kryssar sig fram till sängen. När de väl kommit dit, slänger de ner grejerna som låg där och kastar sig ner.
Morsan går in i respektive rum som båda påminner om krigszoner, plockar upp kläderna och bråkar med ungarna att de måste hålla ordning.
Ja, ja, svarar de och drar täcket över huvudet och stänger ute morsans tjat. Snart somnar de och det blir lugnt några timmar, till det blir morgon igen...

OK, en (viss) överdrift åt båda hållen, men någonstans däremellan ligger sanningen. Det är lättare sagt än gjort att få våra sladdisar i säng;)

Ha det bra alla
Ajöss

4 kommentarer :

Faster Safira sa...

Hej
Satt och surfade runt nu i kväll och hamnade på din blogg, för första gången. Jättetrevlig blogg du har!

Jag kände igen att det kan vara problem ibland vid läggdags...fast vi har bara en sladdis. De andra fyra barnen är "stora"

Jag tittar nog in en annan dag också
Ha det så bra!

♥ Carina ♥ sa...

Hahaha sååå roligt!!! Det första en idyll, det andra mer likt verkligheten, hihi.
Kramar

gunsan sa...

Det var så härligt skrivet!!

Kramizzzzz

Madeleine sa...

Hej!
Hur gick det att handla igår? Själv tog vi oss igenom Ica Maxi med mat för en vecka. Pust.
Kram Madeleine