söndag 10 januari 2010

Det var en gång...

...en liten mamma som ville ha ett eget rum att läsa och bara vara i.

Den lilla mamman hade fem vackra döttrar, men bodde inte i det jättehus som egentligen behövdes för en stor familj.
Denna historia handlar om hur familjen fick fixa och trixa för att få rumsfördelningen att gå ihop. Den äldsta dottern fick största rummet, näst äldsta näst största osv. De två yngsta fick från början dela rum, och föräldrarna fick ta det rum som råkade bli över som sovrum.
När dotter nummer tre flyttade hemifrån, blev helt plötsligt ett rum över. Vilken lyx!

Den lilla mamman såg nu möjligheten att få det lilla krypin som hon längtat efter så länge. Hon började planera för ett riktigt romantiskt, superfeminint och puttenuttigt rum.
Hennes tålamodsprövade man sattes i arbete, han skulle tapetsera rummet med rosentapeter. Den lilla mamman var inte sämre, hon målade garderobsdörrar, lister och runt fönster. Allt skulle bli ljust och vitt, med inslag av rosa och grönt.
Hon hittade möbler i ladugårdar, källare och loppis, hon skurade upp dem, målade och klädde om.

En vacker dag var äntligen rummet klart och den lilla mamman kunde äntligen få det rum hon så länge längtat efter. Lyckan var fullständig, alla gudar log mot henne och sedan levde hon lycklig i alla sina dar.

Att hon varje kväll måste kliva över sin man för att kunna lägga sig, bara för att sängen knappt ryms i rummet, det tar hon med ro. Hon har ju äntligen fått sitt rum!!

Ha det bra alla
Ajöss

3 kommentarer :

FruC sa...

Va fint du har gjort =D ja min målning får stanna av ett tag eftsom jag inte hade nån färg men jag har redan i huvudet gjort klart *skrattar* Har nu varit i fejjartagen hela helgen med lite avbrott för irritation över att ingen annan fejjar *s*

Camilla sa...

Vilken fin saga.
Och ett sådant fint rum "hon" fick ;)
Ha det bra och kram på dig!

Madeleine sa...

Ååå så vitt och fint, det tycker jag om. =)
Kram Madeleine